top of page

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord of ook wel duurzaam ondernemen. Er wordt veel over gesproken en geschreven. Ook in de transportbranche is het goed mogelijk een bijdrage te leveren aan
een beter milieu, meer welzijn voor medewerkers en de maatschappij. SKB zet zich hier actief voor in, ondanks de huidige moeilijke marktomstandigheden.

Containertransport

Sustainable choice: book one-way transport

Er zijn veel initiatieven die het wegvervoer duurzamer maken. Motoren worden steeds schoner, er worden speciale mengsels toegevoegd aan diesel om de motor schoner te laten rijden en de eerste stappen worden gemaakt met elektrische vrachtwagens.

Minimale lege kilometers met onewaytransport

Toch is er een vorm van transport die al lang bestaat en zeker gezien kan worden als een duurzame keuze: onewaytransport. Onewaytransport is het vervoeren van goederen in containers op basis van een enkele rit. Bijvoorbeeld: de container wordt opgezet in Rotterdam en afgeleverd in Mainz, Duitsland.
De klant betaalt alleen deze rit, deze kilometers. De vervoerder regelt zelf met een andere klant en rit terug. Dit zorgt voor de juiste impuls: de vervoerder plant de ritten zo efficiënt mogelijk. Alleen de kilometers mét container zijn immers betaald. De zogenaamd ‘lege kilometers’ kosten alleen maar geld.

Containertransport

Euro 6

Rondloop

Toch zijn er veel organisaties die hun containers per ‘rondloop’ vervoeren. De klant betaalt de heen- én terugrit, alle kilometers van opzetten tot afleveren in de zeehavens. De stimulans om zo efficiënt mogelijk te plannen ontbreekt, alle kilometers worden immers toch betaald door de klant.

SKB Logistics is een onewayvervoerder in hart en nieren. Al sinds de oprichting 12 jaar geleden vervoert SKB Logistics 98% van de containers op basis van onewayvervoer. Een duurzame keuze dus. Daarnaast bestaat het grootste deel van ons wagenpark uit euro 6-vrachtwagens.  Laat uw organisatie alle containers nog steeds vervoeren op basis van de dure ‘rondloop’? Neem dan contact met ons op over onze werkwijze en scherpe tarieven: 085-1117655

Euro 6 is de emissienorm voor voertuigen die in de Europese Unie op 31 december 2013 kracht is geworden voor diverse voertuigen. Dit is de huidige, meest schone norm voor stikstofoxiden (NOx), koolwaterstoffen (HC), koolmonoxide (CO) en fijnstof (PM10). Het eigen wagenpark van SKB Logistics voldoet honderd procent aan die norm.

Opleiding personeel

Met diverse voortgezette rijopleidingen voor het personeel wordt de veiligheid en comfort van de chauffeur gewaarborgd. Maar ook het milieu profiteert hiervan: zuinig rijden is een belangrijk onderdeel. Daarnaast wordt er specifiek gelet op de Code 95-regeling. Alle chauffeurs voldoen hieraan.

bottom of page